РЕАЛьний занепад «вершкових», або Нереальний «Аякс» - «Спорт» » НОВОСТИ СПОРТА

 →  РЕАЛьний занепад «вершкових», або Нереальний «Аякс» - «Спорт»

РЕАЛьний занепад «вершкових», або Нереальний «Аякс» - «Спорт»

На минулому тижні відбулося кілька матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Усі вони вийшли видовищними, цікавими й емоційними. Але й серед них осібно стоїть поєдинок між мадридським «Реалом» і амстердамським «Аяксом», в якому іспанці були просто знищені молодими і амбітними гравцями голландського клубу.


Це був дійсно матч-бенефіс для одних і цілковите фіаско для інших. Сміливо в цей вечір будь-якого гравця «Аякса» можна було назвати «летючим голландцем», нащадком великого Кройфа. Для них це був зоряний час, а для «вершкових» - одна з найгірших ігор, напевно, за останнє десятиліття.


РЕАЛьна легковажність


Напередодні матчу-відповіді в Мадриді мало хто віддавав перевагу щодо проходу в наступну стадію турніру «Аяксу». Це ж не жарт - після домашньої поразки (1: 2) приїхати на «Сантьяго Бернабеу» і вийти переможцем із самим «Реалом», єдиною командою, яка тричі поспіль вигравала найпочесніший трофей європейського клубного футболу - Лігу чемпіонів! Та ще й не просто обіграти, а як мінімум двічі вразити ворота Тібо Куртуа, одного з найсильніших голкіперів у світі на сьогоднішній день, при цьому залишивши свої ворота «сухими». Навіть той факт, що в мадридському матчі не зможе вийти на поле основний центральний захисник «Реала» Серхіо Рамос, який в амстердамському протистоянні спеціально «обнулився», заробивши необов'язкову жовту картку, не надто турбувало як футбольних експертів, так і керівництво клубу. Більшість сходилися на тому, що підопічні Соларі без зайвого клопоту розберуться з «Аяксом» у матчі-відповіді і пройдуть в ? фіналу Ліги чемпіонів.


Сам же Серхіо Рамос не без сарказму відкрито заявив про те, що отримав «гірчичник» у виїзній грі з голландцями спеціально, бо був абсолютно впевнений у спільній перемозі свого клубу за підсумками двохматчевого протистояння з «Аяксом». За що, до речі, був дискваліфікований УЄФА не на одну гру (як буває зазвичай) , а на дві. І в разі проходу «Реала» в наступний раунд турніру пропускав би перший матч ? фіналу Ліги чемпіонів.


Дивлячись на все, що передувало матчу-відповіді на «Сантьяго Бернабеу», на те, як спокійно готувалися до поєдинку на рідному стадіоні гравці «Реала» і їхній тренерський штаб, дійсно складалося враження, що жодних проблем із проходом у ? фіналу Ліги чемпіонів у «вершкових» не буде. Але абсолютно іншої думки були гравці амстердамської команди та їхній тренер Ерік тен Хаг. І сама гра в Мадриді це підтвердила на всі 100 відсотків.


Фантастичний «Аякс»


Уже з перших хвилин поєдинку гравці мадридського «Реала» виявилися, як то кажуть, не в своїй тарілці. Їх безтурботність як рукою зняло вже на 7-й хвилині матчу. Після прекрасного пасу Душана Тадіча, який увірвався на високій швидкості в штрафний майданчик іспанців, м'яч у ворота Тібо Куртуа в один дотик переправив Хакім Зієш, не залишивши голкіперу «вершкових» жодного шансу. Все, що відбувалося на футбольному полі в час, що залишився, стало для підопічних Соларі і для самого наставника «реалістів» просто кошмарним сном.


У «летючих голландців» цього вечора виходило абсолютно все. Проходили неймовірно гострі вертикальні передачі, які розрізали, як ніж масло, безпорадну оборону «Реала», гравці «Аякса» організовували високий пресинг, повністю позбавляючи суперника маневреності, а потім відскакували трохи назад, що збивало з пантелику гравців іспанського клубу.


Був цього вечора і короткий пас у виконанні голландців, і діагоналі на 50-60 метрів, що заганяли в глухий кут захисників «Реала», які просто не встигали перебудовуватися і страхувати один одного. Одним словом, цього вечора ми побачили тотальний футбол у виконанні підопічних Еріка тен Хага.


Я кілька разів ловив себе на думці, що зараз на поле «Аякс» часів Йохана Кройфа, а сам «летючий голландець» десь незримо присутній на поле і веде своїх партнерів вперед, плетучи хитрі мережива пасток, куди знову і знову потрапляли гравці «Реала».


І підтвердженням цьому став один з чотирьох голів у ворота «вершкових». Те, що зробив Душан Тадіч, обігравши наче хлопчиська Казіміро «фінтом Зідана» і віддавши після цього шикарний пас у розріз, після якого Давид Нерес просто не мав права не забити, змусило вболівальників «Аякса» в прямому сенсі підхоплюватися на трибунах і хапатися за голову! Таку легкість, витонченість і майстерність, сплетені воєдино, нечасто доводиться споглядати справжнім поціновувачам Його Величності футболу! Останнім акордом розгрому став приголомшливий за траєкторією польоту м'яча і красою гол, забитий Лассе Шоне зі штрафного! Це був справжній шедевр!


Можна ще довго розповідати про те, яку насолоду я отримав цього вечора, спостерігаючи за грою голландської команди, але краще, як то кажуть, один раз побачити, ніж сто разів почути. Тому моя порада істинним футбольним уболівальникам - знайдіть відеозапис цієї гри, візьміть келих свого улюбленого пива, влаштуйтеся зручніше перед екраном телевізора або домашнього кінотеатру і насолодіться справжньою виставою, в якій головними дійовими особами стали підопічні Еріка тен Хага! І ви не пошкодуєте, бо побачите фантастичний футбол у виконанні неймовірного «Аякса».


Запізніле прозріння


Відразу після гри тренер «Реала» в коментарі до матчу зазначив: «Не хочу говорити погано про своїх гравців. Очевидно, що нам не вистачило нашого капітана, Серхіо Рамоса». Так, Сантьяго Соларі, так і є! Вам дійсно не вистачило саме того, хто заявляв про впевненість у спільній перемозі за підсумками двох матчів, того, чиї досвід і майстерність дійсно були би дуже доречними! Того, хто будучи одним з найсильніших захисників у світовому футболі, сидів на трибуні, намагаючись вкусити власний лікоть, і напевно проклинав себе за ту непотрібну жовту картку, яку отримав у виїзному матчі.


Що ж, кожен має робити висновки з тих помилок, яких припустився. Але якщо підбити підсумок минулого тижня, то висновок дуже сумний для мадридського «Реала». Команда за 7 днів примудрилася програти все, що тільки можна, і залишитися без єдиного трофея в цьому сезоні. Спочатку «реалісти» вилетіли з боротьби за Кубок Іспанії, після чого остаточно поховали свої надії на чемпіонство, програвши в «Ель Класіко» своїм одвічним головним суперникам - «Барселоні», і ось тепер, зазнавши фіаско в матчі з «Аяксом», втратили можливість вчетверте підняти над головами головний європейський клубний трофей.


Є помилки, які неможливо виправити. Принаймні, в цьому сезоні для «Реала» це саме так. Хоч як це сумно усвідомлювати, але для «вершкових» настав РЕАЛьний захід. І варто визнати, що «Реал» із Рональдо та без нього - це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці.


P.S. Ну а «летючим голландцям» залишається побажати лише одного - парити на крилах успіху до самого фіналу Ліги чемпіонів і виграти цей трофей. Хай удача буде вам вірною подругою, а дух великого Йохана Кройфа веде вас до все нових і нових вершин!


Вперед, «Аяксе»!


Сергій ПОТЄХІН


Вечірні Вісті


...

На минулому тижні відбулося кілька матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Усі вони вийшли видовищними, цікавими й емоційними. Але й серед них осібно стоїть поєдинок між мадридським «Реалом» і амстердамським «Аяксом», в якому іспанці були просто знищені молодими і амбітними гравцями голландського клубу. Це був дійсно матч-бенефіс для одних і цілковите фіаско для інших. Сміливо в цей вечір будь-якого гравця «Аякса» можна було назвати «летючим голландцем», нащадком великого Кройфа. Для них це був зоряний час, а для «вершкових» - одна з найгірших ігор, напевно, за останнє десятиліття. РЕАЛьна легковажність Напередодні матчу-відповіді в Мадриді мало хто віддавав перевагу щодо проходу в наступну стадію турніру «Аяксу». Це ж не жарт - після домашньої поразки (1: 2) приїхати на «Сантьяго Бернабеу» і вийти переможцем із самим «Реалом», єдиною командою, яка тричі поспіль вигравала найпочесніший трофей європейського клубного футболу - Лігу чемпіонів! Та ще й не просто обіграти, а як мінімум двічі вразити ворота Тібо Куртуа, одного з найсильніших голкіперів у світі на сьогоднішній день, при цьому залишивши свої ворота «сухими». Навіть той факт, що в мадридському матчі не зможе вийти на поле основний центральний захисник «Реала» Серхіо Рамос, який в амстердамському протистоянні спеціально «обнулився», заробивши необов'язкову жовту картку, не надто турбувало як футбольних експертів, так і керівництво клубу. Більшість сходилися на тому, що підопічні Соларі без зайвого клопоту розберуться з «Аяксом» у матчі-відповіді і пройдуть в ? фіналу Ліги чемпіонів. Сам же Серхіо Рамос не без сарказму відкрито заявив про те, що отримав «гірчичник» у виїзній грі з голландцями спеціально, бо був абсолютно впевнений у спільній перемозі свого клубу за підсумками двохматчевого протистояння з «Аяксом». За що, до речі, був дискваліфікований УЄФА не на одну гру (як буває зазвичай) , а на дві. І в разі проходу «Реала» в наступний раунд турніру пропускав би перший матч ? фіналу Ліги чемпіонів. Дивлячись на все, що передувало матчу-відповіді на «Сантьяго Бернабеу», на те, як спокійно готувалися до поєдинку на рідному стадіоні гравці «Реала» і їхній тренерський штаб, дійсно складалося враження, що жодних проблем із проходом у ? фіналу Ліги чемпіонів у «вершкових» не буде. Але абсолютно іншої думки були гравці амстердамської команди та їхній тренер Ерік тен Хаг. І сама гра в Мадриді це підтвердила на всі 100 відсотків. Фантастичний «Аякс» Уже з перших хвилин поєдинку гравці мадридського «Реала» виявилися, як то кажуть, не в своїй тарілці. Їх безтурботність як рукою зняло вже на 7-й хвилині матчу. Після прекрасного пасу Душана Тадіча, який увірвався на високій швидкості в штрафний майданчик іспанців, м'яч у ворота Тібо Куртуа в один дотик переправив Хакім Зієш, не залишивши голкіперу «вершкових» жодного шансу. Все, що відбувалося на футбольному полі в час, що залишився, стало для підопічних Соларі і для самого наставника «реалістів» просто кошмарним сном. У «летючих голландців» цього вечора виходило абсолютно все. Проходили неймовірно гострі вертикальні передачі, які розрізали, як ніж масло, безпорадну оборону «Реала», гравці «Аякса» організовували високий пресинг, повністю позбавляючи суперника маневреності, а потім відскакували трохи назад, що збивало з пантелику гравців іспанського клубу. Був цього вечора і короткий пас у виконанні голландців, і діагоналі на 50-60 метрів, що заганяли в глухий кут захисників «Реала», які просто не встигали перебудовуватися і страхувати один одного. Одним словом, цього вечора ми побачили тотальний футбол у виконанні підопічних Еріка тен Хага. Я кілька разів ловив себе на думці, що зараз на поле «Аякс» часів Йохана Кройфа, а сам «летючий голландець» десь незримо присутній на поле і веде своїх партнерів вперед, плетучи хитрі мережива пасток, куди знову і знову потрапляли гравці «Реала». І підтвердженням цьому став один з чотирьох голів у ворота «вершкових». Те, що зробив Душан Тадіч, обігравши наче хлопчиська Казіміро «фінтом Зідана» і віддавши після цього шикарний пас у розріз, після якого Давид Нерес просто не мав права не забити, змусило вболівальників «Аякса» в прямому сенсі підхоплюватися на трибунах і хапатися за голову! Таку легкість, витонченість і майстерність, сплетені воєдино, нечасто доводиться споглядати справжнім поціновувачам Його Величності футболу! Останнім акордом розгрому став приголомшливий за траєкторією польоту м'яча і красою гол, забитий Лассе Шоне зі штрафного! Це був справжній шедевр! Можна ще довго розповідати про те, яку насолоду я отримав цього вечора, спостерігаючи за грою голландської команди, але краще, як то кажуть, один раз побачити, ніж сто разів почути. Тому моя порада істинним футбольним уболівальникам - знайдіть відеозапис цієї гри, візьміть келих свого улюбленого пива, влаштуйтеся зручніше перед екраном телевізора або домашнього кінотеатру і насолодіться справжньою виставою, в якій головними дійовими особами стали підопічні Еріка тен Хага! І ви не пошкодуєте, бо побачите фантастичний футбол у виконанні неймовірного «Аякса». Запізніле прозріння Відразу після гри тренер «Реала» в коментарі до матчу зазначив: «Не хочу говорити погано про своїх гравців. Очевидно, що нам не вистачило нашого капітана, Серхіо Рамоса». Так, Сантьяго Соларі, так і є! Вам дійсно не вистачило саме того, хто заявляв про впевненість у спільній перемозі за підсумками двох матчів, того, чиї досвід і майстерність дійсно були би дуже доречними! Того, хто будучи одним з найсильніших захисників у світовому футболі, сидів на трибуні, намагаючись вкусити власний лікоть, і напевно проклинав себе за ту непотрібну жовту картку, яку отримав у виїзному матчі. Що ж, кожен має робити висновки з тих помилок, яких припустився. Але якщо підбити підсумок минулого тижня, то висновок дуже сумний для мадридського «Реала». Команда за 7 днів примудрилася програти все, що тільки можна, і залишитися без єдиного трофея в цьому сезоні. Спочатку «реалісти» вилетіли з боротьби за Кубок Іспанії, після чого остаточно поховали свої надії на чемпіонство, програвши в «Ель Класіко» своїм одвічним головним суперникам - «Барселоні», і ось тепер, зазнавши фіаско в матчі з «Аяксом», втратили можливість вчетверте підняти над головами головний європейський клубний трофей. Є помилки, які неможливо виправити. Принаймні, в цьому сезоні для «Реала» це саме так. Хоч як це сумно усвідомлювати, але для «вершкових» настав РЕАЛьний захід. І варто визнати, що «Реал» із Рональдо та без нього - це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. P.S. Ну а «летючим голландцям» залишається побажати лише одного - парити на крилах успіху до самого фіналу Ліги чемпіонів і виграти цей трофей. Хай удача буде вам вірною подругою, а дух великого Йохана Кройфа веде вас до все нових і нових вершин! Вперед, «Аяксе»! Сергій ПОТЄХІН Вечірні Вісті .
Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Новости сегодня

КОММЕНТИРОВАТЬ
Комментарии для сайта Cackle


Новости сегодня
Другие виды спорта
Популярный ролик
АВТО/МОТО
Лыжные виды спорта
       

Баскетбол
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика