Які окуляри ідеальні для водіння » НОВОСТИ СПОРТА

 →  Які окуляри ідеальні для водіння



Ми прояснюємо деякі сумніви щодо властивостей правильних очок для водія, незалежно від того, чи є вони сонцезахисними або штучними.

З огляду на те, що 90% інформації, яка потрібна водієві на дорозі, сприймається його очима, дуже важливо переконатися, що він правильно бачить. Фактично, через фізіологічний стан чутливості до світла або марнославства, багато водіїв використовують лінзи за рецептом або сонцезахисні окуляри, щоб поліпшити свій зір. У цьому сенсі з боку фахівців ми прояснюємо деякі сумніви, які існують з цього приводу.

Коли окуляри необхідні для водіння

Ранні симптоми вад зору включають чутливість до світла, напруга або тиск на віскі та головний біль після читання. Варто відвідати фахівця. Якщо тест визначає, що гострота зору обох очей не перевищує 70%, вам знадобляться окуляри для водіння. У зв'язку з цим фахівці рекомендують перевіряти зір на регулярній основі: кожні чотири роки для осіб старше 20 років, кожні два роки з 40 років і щорічно після 60 років.

Рекомендуються чи фотохромні окуляри для водіння?

Недолік лінз цього типу полягає в тому, що їх тональність залежить від температури, тому в холодну погоду вони темніші, ніж в жарку погоду. З іншого боку, перехід до затемнення й освітленню (особливо) займає багато часу і це може позначитися на реакції водія. Наприклад, на виїзді з тунелю, тому фахівці не рекомендують цей тип лінз при русі.

А як щодо прогресивних окулярів?

Головна перевага прогресивних окулярів в тому, що вони дозволяють добре бачити на будь-якій відстані, не змінюючи їх, однак вони пропонують деяке поперечне спотворення, і тому їх точність обмежена при погляді прямо вперед. У будь-якому випадку у водія, який звик до використання окулярів такого типу, не повинно виникнути проблем з їх використанням під час водіння.

Чи є спеціальні лінзи для нічної їзди?

Деякі виробники пропонують спеціальні окуляри для водіїв для нічного водіння, в яких використовуються лінзи жовтого кольору, але їх ефективність викликає великі суперечки як з медичної, так і з наукової точки зору. На думку експертів, такі лінзи не покращують видимість.

Чи знижується зорова здатність при русі вночі?

Існує порушення зору, зване нічною міопією, яке може вражати навіть людей з нормальним зором. Визначити таку патологію може тільки огляд фахівця, проте можливо, що потерпілий може керувати автомобілем, використовуючи лінзи за рецептом.


Ми прояснюємо деякі сумніви щодо властивостей правильних очок для водія, незалежно від того, чи є вони сонцезахисними або штучними. З огляду на те, що 90% інформації, яка потрібна водієві на дорозі, сприймається його очима, дуже важливо переконатися, що він правильно бачить. Фактично, через фізіологічний стан чутливості до світла або марнославства, багато водіїв використовують лінзи за рецептом або сонцезахисні окуляри, щоб поліпшити свій зір. У цьому сенсі з боку фахівців ми прояснюємо деякі сумніви, які існують з цього приводу. Коли окуляри необхідні для водіння Ранні симптоми вад зору включають чутливість до світла, напруга або тиск на віскі та головний біль після читання. Варто відвідати фахівця. Якщо тест визначає, що гострота зору обох очей не перевищує 70%, вам знадобляться окуляри для водіння. У зв'язку з цим фахівці рекомендують перевіряти зір на регулярній основі: кожні чотири роки для осіб старше 20 років, кожні два роки з 40 років і щорічно після 60 років. Рекомендуються чи фотохромні окуляри для водіння? Недолік лінз цього типу полягає в тому, що їх тональність залежить від температури, тому в холодну погоду вони темніші, ніж в жарку погоду. З іншого боку, перехід до затемнення й освітленню (особливо) займає багато часу і це може позначитися на реакції водія. Наприклад, на виїзді з тунелю, тому фахівці не рекомендують цей тип лінз при русі. А як щодо прогресивних окулярів? Головна перевага прогресивних окулярів в тому, що вони дозволяють добре бачити на будь-якій відстані, не змінюючи їх, однак вони пропонують деяке поперечне спотворення, і тому їх точність обмежена при погляді прямо вперед. У будь-якому випадку у водія, який звик до використання окулярів такого типу, не повинно виникнути проблем з їх використанням під час водіння. Чи є спеціальні лінзи для нічної їзди? Деякі виробники пропонують спеціальні окуляри для водіїв для нічного водіння, в яких використовуються лінзи жовтого кольору, але їх ефективність викликає великі суперечки як з медичної, так і з наукової точки зору. На думку експертів, такі лінзи не покращують видимість. Чи знижується зорова здатність при русі вночі? Існує порушення зору, зване нічною міопією, яке може вражати навіть людей з нормальним зором. Визначити таку патологію може тільки огляд фахівця, проте можливо, що потерпілий може керувати автомобілем, використовуючи лінзи за рецептом.
Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Новости сегодня

КОММЕНТИРОВАТЬ
Комментарии для сайта Cackle


Новости сегодня
Другие виды спорта
Популярный ролик
АВТО/МОТО
Лыжные виды спорта
       

Баскетбол
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика